суботу, 5 липня 2014 р.

Презентація послуг бібліотеки

                        
 Кожна бібліотека, працівники якої націлені на задоволенням потреб своєї громади, неодмінно пропонує широкий спектр послуг, корисних для відвідувачів. Проте не завжди потенційні користувачі поінформовані про усі можливості та потенціал нашого закладу.
 Бібліотекарі філії №9 провели презентації тих послуг, які тепер може надавати наша сучасна бібліотека.
 Наочно продемонстрували нові бібліотечні послуги з використанням інтернету  пояснили, як сучасна бібліотека може допомогти з вирішенням різних життєвих питань окремим особам і цілій громаді. Наприклад, запропонували зареєструвати скриньку електронної пошти, обліковий запис у соціальній мережі,  відшукати ціни на пральні машинки в онлайн-магазинах  і вартість, заказати білет на поїздку в літню відпустку

 А молодших школярів познайомили  з мультимедійними  файлами в мережі,розповіли  як знайти улюблений мультик.  Як його скачати без загрози для комп’ютера.  Виявилося, що це зовсім просто! Тепер  можна  всі  улюблені  мультики  завантажити  І дивитись їх на комп'ютері  коли завгодно! 
 
  Інтернет - це просто!!!

 .  


  

пʼятницю, 4 липня 2014 р.

Година застереження

  
Здоров’я молоді дедалі погіршується та більшість молодих людей не переймаються цими проблемами. А знаючи про ризики, пов’язані зі шкідливими звичками, не відмовляються від них.
 Паління, алкоголізм, наркоманія для теперішньої молоді є нормою їхнього життя та досить великою проблемою. Цій  проблемі  був  присвячена година застереження «День без куріння».
 Учні 8-11 класів в бібліотеці-філії №9  обговорювали ці проблеми.  Про  шкідливість цих звичок юнаки  дізналися із продемонстрованої слайд-презентації   «Шкідливі звички і здоров’я».  Бібліотекарі  закликали юнаків  не піддаватись шкідливим звичкам, правильно ставитись до свого організму, адже стан їхнього  здоров’я залежить тільки від них.
 Цьому сприяють і книги, які  були представлені на книжковій виставці «Хочеш довго жити – кидай пити і палити».  В кінці  заходу було проведено  вікторину  «Формула здоров’я».
                                                                                                  


вівторок, 1 липня 2014 р.

Знайомство з казкою

                              
Поринути у чудовий світ казки дітям-учням 1-4 класів допоможе виставка-знайомство «Казкове царство-мудре государство», яку організували бібліотекарі філії №9 .
 Чи є на світі людина, яка б не любила казок? Напевно, немає. Адже змалку навчала нас казка уявляти та мріяти, радіти й сумувати, Ознайомившись ближче  з казками, ми бачимо, що вони уславляють любов  до волі, сміливість , мудрість, прагнення до справедливості, працьовитість. І навпаки, у казках засуджується рабство, брехня, жорстокість, ледарювання.
 Виставка починається з такого звернення: 


Юні друзі!
Ця виставка-знайомство допоможе вам пізнати чарівний та дивовижний світ казки. Крокуючи казковими сходинками, ви зустрінете відомих улюблених героїв, поринете з ними у світ їхніх пригод. Вони навчать вас розпізнавати  добро і зло.  Отже, читайте, любіть казки, прислухайтеся до їхньої мудрості!
Розділи цієї незвичайної виставки:
1.    Хочеш казку прочитати – алфавіт повинен знати.
2.    Нащо мамі докучати? Можеш сам все прочитати.
3.    Нові казки шукають друзів

4.     Золота скарбничка казок.

Казки - це чарівний світ, який відтворює дійсність, передає читачеві народну мудрість і досвід .
. Читаючи казки, ми знайомимось з різними персонажами казок . Це люди, тварини, речі, явища природи. А також знайомимось з подіями, що відбуваються з персонажами казок. Казки почали складатися ще в глибоку давнину народом і передавалися із уст в уста, з покоління в покоління. Роками над казкою працювали тисячі людей.
 Для дошкільників та дітей молодшого шкільного віку зустріч з казкою завжди жадана. Вони люблять слухати, читати казки і вигадувати їх самі .