четвер, 25 вересня 2014 р.

Я ПРОСТО ГОРДИЙ СВОЇМ МІСТОМ

 Мабуть кожна людина вважає, що її місто, де вона народилася і живе,  – найкращий куточок землі. Та це і зрозуміло, бо це місце – єдине та неповторне.
      Отже, нашому  неповторному Кіровограду  і був присвячений День краєзнавства “Я просто гордий своїм містом”, який відбувся 24 вересня. Гостями бібліотеки та учасниками заходу стали п’ятикласники   ЗОШ №15 . 
      Основною метою заходу  стала популяризація краєзнавчої літератури, поглиблення знань з історії та культури рідного міста. 
Книжково-ілюстративна виставка “Місто пісня, місто сад, розквітай Кіровоград”, яка експонувалася в  бібліотеці, ознайомила із найцікавішими надходженнями краєзнавчої літератури всіх, хто завітав у цей день до бібліотеки.
 Із бібліотекарем Тетяною Петрівною  присутні здійснили пізнавальну та цікаву віртуальну подорож “Стара фотографія розповідає”.


Інтелектуальна гра  “Чи знаєш ти своє місто?” ознайомила з історією виникнення міста, з його  архітектурними пам’ятками.
Родзинкою заходу став конкурс читців – «Я виріс тут, і край мені цей дорогий»


четвер, 18 вересня 2014 р.

ВАЖЛИВІ ГОСТІ БІБЛІОТЕКИ


18  вересня2014 року на порозі  бібліотеки-філії№9   з’явилися  дуже  важливі гості – вихованці  дитячого садка   «ЯВІР».  Їх радісно та доброзичливо зустріли працівники філії. В цікавій формі ознайомили діточок  з роботою  бібліотеки.
 Діти з задоволенням розглядали дитячі книжки та уважно слухали бібліотекаря.  Діти були в захваті від яскравої сучасної дитячої книжки,
навипередки  складали   книжкові пазли. 


З захопленням та цікавістю малята переглянули мультфільм  «Кривенька  качечка» і дуже переживали за головну героїню казки.
 Наших читачів  побільшало і  це означає , що  День дитячого  садка  в бібліотеці  пройшов  на відмінно.
 









пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

Гра-вікторина «Що росте на грядці?»

5 вересня  бібліотека-філія№9  для дітей провела  гру-вікторину
«Що росте на грядці?».
 У ході гри діти розгадували кросворд, слухали загадки про   овочі. Питання кросворду  були представлені  у вигляді барвистої презентації. 
Потім бібліотекарі запропонували дітям  пограти в гру «Знайди на дотик».

 Діти на дотик діставали з мішка задані  їм овочі. Це розвага дуже сподобалося, всім хотілося  взяти участь.
Хлопчики та дівчатка, взявши участь у вікторині, відкрили для себе багато нового і цікавого. Час пролетів не помітно, але гарний настрій залишився.

середу, 3 вересня 2014 р.

Емблема бібліотеки

Емблема потрібна людині Нового часу, вона виникла у відповідь на його потреби.
Наша емблема (логотип) створена для використання в інформаційних і рекламних цілях, фірмових бланках, оформленні друкованої та електронної продукції, у виставковій роботі, для підвищення інтересу населення до бібліотеки та її діяльності, залучення до читання.

 Дозвольте представити  емблему нашої бібліотеки !

Щит емблеми земна куля. Куля означає цілісність, безперервність, первісну досконалість.  Округлість  як найбільш природний стан, містить нескінченність, вічність,  а зображена книга на емблемі  - символ  та фундамент країни знань.

Бібліотека - храм книг, хранителька закладеної в них мудрості, знань.
 З покоління в покоління вона передає добрий світ духовного і культурного життя.
Розташований  по колу  емблеми  слоган «Весь світ з вами-коли ви з нами» це  меседж для наших користувачів. Жовтий колір напису - символ світла, радості і тепла, що панує в стінах бібліотеки. Синій символізує духовне багатство, інтуїцію, щедрість, відкритість і загальну  доступність  бібліотеки.