неділю, 5 липня 2015 р.

Жменька сміху – всім на втіху



Чому люди сміються? Що за радість така – сміх? Причин для сміху є багато, напевне, стільки, скільки і людей. Сміються люди від радості, відчуття задоволення.
Щоб привернути увагу користувача  бібліотекарі  винаходять усілякі виверти: барвисте оформлення книжкових виставок , загадки або жартівливий підтекст до книг, яскраві звернення, нестандартні рішення в оформленні.
 Бібліотекарі філії №9 презентували  веселий  стенд-мотиватор  на підтримку книги та читання «Жменька  сміху – всім на втіху» з  креативною  рекламою  книг , веселими шаржами та карикатурами.
 Ми пропонуємо нашим користувачам пройти тест на почуття гумору. Адже частинка гумору в рекламі буває більш дієва, піднімає настрій на сто відсотків!


  

суботу, 4 липня 2015 р.

Нехай ваше книжкове літо буде книгами зігріте!

Хто не любить літо! Літо люблять всі!
В ці сонячні  теплі дні  в  бібліотеці-філії №9 проходять  літні читання .  
  Розпочались читання  з оголошення  конкурсу «Літо з книгою – це супер!», який традиційно триватиме з 1 червня до 31 серпня. Щоб отримати перемогу у цьому конкурсі учасникам потрібно буде: відвідувати бібліотеку протягом літа та прочитати якнайбільшу кількість книг, скласти кросворд або вікторину по прочитаним книгам, відремонтувати не менше 3 книг.
 Під час літніх канікул дуже активізувалась робота Інтернет - центру при нашій бібліотеці . І тому поки одні діти сидять в комп'ютерах, інші, чекаючи своєї черги мають можливість переглянути та почитати книги з  книжкових виставок. «Кидай мишку – бери книжку!»- так називається виставка,яку презентували в липні  для юних користувачів філії.  Звісно, мова йде не про маленьке хвостате створіння. Виставка пропонує книги, які навчать вірити в добро, мріяти, по-справжньому любити і дружити.

  Ми стараємось сприяти підвищенню читацької активності та проведенню змістовного дозвілля наших читачів під час літніх канікул .  І  діти показали, що читати вони таки люблять.
 І найприємніше – переможців в кінці літа чекають цікаві призи.
Тож чекаємо на вас  в нашій бібліотеці! Літні читання тривають, адже літо таке довге!

пʼятницю, 3 липня 2015 р.

Ми — спадкоємці Володимира Великого



Цього року Україна відзначає 1000-річчя з дня упокоєння Володимира  Великого – видатного  державного та політичного  діяча, князя Київського, творця  середньовічної  європейської  держави.
З метою збереження та утвердження традицій української державності, визнання важливості прийняття християнства для розвитку українського суспільства як невід’ємної частини європейської цивілізації ,ознайомлення учнівської молоді з історією відповідної доби, в філії №9  здійснили історичний екскурс у давнє минуле  «Історична постать: Володимир Великий – князь Київський».  Бібліотекарі розповіли про  роки князювання Володимира Великого. То були часи успішної будови великої держави, коли творилася яскрава й самобутня культура її народу, а героїчні бойові перемоги прославили країну на весь середньовічний світ. То була епоха великих здобутків і тріумфів!
З цікавістю учні  дізналася про авторитетне управління державою князем Володимиром протягом 35 років. За цей час значно зміцніла  Київська Русь внаслідок проведених князем реформ: адміністративно-територіальної, військової, фінансової, судової, зовнішньополітичної тощо. Він запровадив християнство як державну релігію; започаткував карбування власної монети із зображенням:  з одного боку – князь на престолі, а з іншого –  князівська монограма у вигляді тризуба; розбудував та укріпив  столицю – Київ.
Користувачі бібліотеки також познайомилися з історичними подіями того часу, коли   Володимир Великий заснував нові міста, серед них — Володимир і Волинь, побудував багато церков. Найкращою була Десятинна церква у Києві, названа так тому, що князь давав на її утримання десяту частину від своїх прибутків. Після його смерті  ім’я князя Володимира віднесено до лику святих, бо саме він охрестив Україну.
Всі присутні  ознайомилася також із тематичною  книжковою виставкою  "Святий  Володимир – творець Української держави" .