суботу, 15 серпня 2015 р.

«Перший крок до природи»


В наш час екологічні проблеми набули статусу глобальних. Земля, що живить нас, повітря, яким ми дихаємо, вода, яку п’ємо, щорічно зазнають величезної шкоди від необдуманих дій людства. Це призводить до порушення екологічної рівноваги, що складалася протягом тривалого часу і спричиняє появу екологічної кризи, небезпечної для людей і довкілля.
 Саме це стало темою екологічної години «Перший крок до природи» яку провели в бібліотеці-філії №9. Основним гаслом цього заходу було: «Збережемо довкілля! Збережемо природу! Збережемо своє життя!!!».
Тож актуальною виявилася розмова про збереження живої природи. Природа – джерело життєдіяльності людини, розумний і добрий вчитель, дбайливий лікар, цікавий співрозмовник.
Діти взяли участь у вікторині «Збережемо життя на землі». З метою популяризації літератури екологічної тематики бібліотекарем було проведено огляд видань, представлених на тематичному перегляді літератури, яка наглядно демонструє красу природи нашої чудової Землі.
Завершилась екологічна година оглядом книжкової виставки , яка наглядно демонструє красу природи нашої чудової Батьківщини та пропонує художні твори Акімушкіна, Пришвіна ,Гржимека, Даррелла, які допомагають краще пізнати тваринний світ, виховувати любов та дбайливе ставлення до живої природи. В ході заходу прозвучали вірші Ліни Костенко, в яких вона застерігає людство від наслідків недбалості у ставленні до природи.