суботу, 19 вересня 2015 р.

Кіровоградщина – історії скарбниця

Мабуть кожна людина вважає, що її місто, де вона народилася і живе, – найкращий куточок землі. Та це і зрозуміло, бо це місце – єдине та неповторне. Отже, нашому неповторному Кіровограду і був присвячений День краєзнавства “Кіровоградщина – історії скарбниця ”, який проходив 19 вересня. Основною метою Дня стала популяризація краєзнавчої літератури, поглиблення знань з історії та культури рідного міста.
 До  дня міста в бібліотеці презентовано книжкову - ілюстративну  виставку “Я так тебе люблю, мій рідний краю». Бібліотекарі зібрали найкращий матеріал, який є у фонді бібліотеки, щоби провести читачів вулицями Кіровограда, ознайомити з найкращими перлинами  архітектури, зазирнути у давнину рідного міста і порівняти його з сьогоденням, завдяки численним фотоальбомам і книжкам про нього .
Батьківський край, рідна сторона ... Як багато значать у житті кожної людини ці слова, як багато говорять вони нашому серцю. Але щоб по-справжньому любити свій край, треба  знати  його історію. Любов  до  рідного краю,  до землі, до людей, що її заселяють, є спільною турботою про те, щоб він був багатшим і красивішим.
Якщо ви спитаєте читачів бібліотеки-філії №9 чи люблять вони мандрувати по рідному краю, ви почуєте дружне: «Так!».  Родзинкою заходу став фото-крос «Прогулянки рідним містом». Завданням якого було, якнайбільше впізнати і розповісти про пам’ятники  Кіровограда. Змагалися учні 6-го класу школи №15. Задоволення отримали всі без виключення, дійшовши  висновку,  що  по – справжньому  щасливою є та людина, котра  знає і шанує своє коріння.

середу, 9 вересня 2015 р.

Читання піднімає душу у височінь небес



Є багато див на Землі, створених природою і зроблених руками людини. І серед них найбільше диво з див — книга. У ній — весь неосяжний світ. Усе, що створено людським розумом, до чого прагне наша душа, знаходить відображення у книзі. Як незгасимий смолоскип освітлює шлях людині книга. Адже хороша книга — ніби бесіда з розумною людиною. З неї можна почерпнути знання, знайти відповіді на всі запитання, відкрити для себе духовні надбання людства.
У переддень професійного свята бібліотекарі філії №9  презентували  книжкову виставку «О, книго!Пресвята Богине! Народу й роду Берегине!»,  під гаслом: «Читання піднімає душу у височінь небес».
 На виставці експонуються книги високого рейтингу, які вподобали самі читачі.   Складається виставка  з кількох розділів :
·        Сучасна українська проза
·        Увага! Книга в кадрі
·        Поезії  одвічна висота
Книги покликані служити людям, а краса і мудрість, відтворена у друкованих рядках, неодмінно має стати на заваді жорстокості, несправедливості й насиллю, врятувати наш неповторний світ.
 Книга - справжній друг і порадник на довгі літа, у цьому ще раз переконаються наші читачі. Пам`ятаймо, що в історії людства читання завжди відігравало важливу роль і сьогодні воно пронизує всі сфери нашого життя.
Більшість сучасних професій передбачають читання інструкцій, факсів, угод, поштової кореспонденції, ділових паперів. Але ніщо не з рідниться з читанням для задоволення! Отож, уміймо читати, будьмо читачем самі і навчаємо бути читачами наших користувачів, а це високе професійне мистецтво і серйозна справа бібліотечних фахівців.

вівторок, 8 вересня 2015 р.

Паперова пластика



Популяризація  прикладних  видів  творчості — це запорука процвітаючого  і    художньо  розвиненого суспільства. Так у мистецькій вітальні бібліотеки-філії   №9 відбувся майстер-клас з мистецтва орігамі, на якому маленькі користувачі  змогли  трохи зануритися в цей дивовижний світ .
Орігамі - стародавнє мистецтво паперової пластики або, простіше кажучи, складання фігурок з паперу. Народившись багато століть тому на Сході, воно зуміло підкорити серця людей у всіх куточках Землі. А хіба могло бути інакше? Кожен, хто хоч раз своїми руками робив вироби з паперу, або мав щастя милуватися роботами орігаміста, погодиться, що в цьому є щось чарівне і магічне.Оригамі використовують в лікувальній і реабілітаційній практиці лікарі різних спеціалізацій як арт-терапію.
Ознайомила з історією та першими кроками по безкінечно цікавому мистецтву  і навчила нескладним прийомам  дітей, наша колега Катерина Салтан .

Зустріч вийшла напрочуд весела та невимушена, присутні почули для себе багато цікавого, а найбільш допитливі учасники мали нагоду власноруч спробувати відтворити побачене й потренувати свої мозок та руки.   Цією забавою можна підняти настрій, весело і цікаво провести час. Так і проходив майстер-клас по орігамі  у  нашій бібліотеці. Учасники зустрічі були в такому захваті , що домовились про ще один сеанс «гри», для того щоб засвоїти більш складну техніку паперової пластики .