суботу, 23 січня 2016 р.

25 січня - День святої великомучениці Тетяни


Вітаємо всіх дівчат і жінок з прекрасним йменням Тетяна.  
Великомучениця Тетяна  походила  із знатної римської сім'ї, батько дівчини був християнином і виховав її відповідно. Було це в III столітті нашої ери — в часи переслідувань християн. Тетяну схопили і катували — а вона лише молилася за своїх катів. Тортури не приносили дівчині ніякої шкоди. Навіть голодний лев, випущений з клітки, ліг біля її ніг і замугикав як кошеня. Побачивши таке, мучителі зрозуміли багато ... І самі стали християнами. Ситуація вийшла патова: влада просто не знала, що робити. Чутки в Римі розповзалися швидко, і заборонена релігія завдяки Тетяні набувала все більше прихильників. Врешті-решт, було вирішено стратити християнку мечем. Цього разу дівчина таки померла, але факел віри, запалений нею, горить і до цього дня.

з Днем Тетяни  щастя, успіхів, здоров'я, щоб збулися всі мрії і бажання. Нехай Ваш ангел просвітлює Вас на всяк час, охороняє від усього злого і заохочує до добрих діл.

 Шановні користувачі! Бібліотека-філія №9 щиро вдячна  дружній громаді прекрасних жінокТетян  справжньої окраси та гордості нашої бібліотеки.  


А ще це свято відомо як День студента! Серед наших користувачів є ця весела, енергійна молодь, ми щиро її вітаємо!!!


 

пʼятницю, 15 січня 2016 р.

Єдина по обидва береги Дніпра



День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Саме цій знаменній події і був присвячений День державності «Єдина по обидва береги Дніпра », який був проведений для користувачів бібліотеки-філії №9.

Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У ньому ми чуємо слово «собор». Гаслом  до Дня  державності  стали слова великого українського класика Олеся Гончара: «Бережіть собори душ наших!». Собор душі є у кожного із нас. Берегти його означає слідкувати за своїми думками, діями, вчинками. Одним із головних завдань собору душі є знати і пам’ятати свою історію.

Протягом дня в бібліотеці демонструвалась літературна книжкова виставка, для  масового користувача організували огляд  періодичних видань «Соборна ,вільна,кольорова».
 З метою виховання у дітей патріотизму, поваги до історичного минулого народу України, пропагування ідеї єдності, спільності історичної спадщини  для учнів 5-7 класів провели історичну годину «Співаємо славу тій події і тепер», годину інформації «Україна – соборна держава» .
День Соборності України повинен виявляти найщиріші почуття любові, поваги до своєї держави, адже українська мрія – єдність, свобода і незалежність.

четвер, 14 січня 2016 р.

Вибух наднової літератури



Нові інформаційні технології впевнено і міцно закріплюються в нашому повсякденному житті. Та ніщо не принесло світу стільки добра й насолоди, як книга – найвища зброя думки в руках людини. Книга була, є і завжди буде неперевершеним плодом людського інтелекту, а її читання – незбагненне мистецтво співпереживання.
Сьогодні, книг у нашій книгозбірні багато, а бібліотечний фонд постійно оновлюється. Адже, нова книга – це подвійне задоволення для душі кожного читача. Тож, користуючись нагодою, гостинно запрошуємо всіх книголюбів переглянути нові надходження літератури, які надішли до міської  бібліотеки-філії №9.


 Книжкові новинки, що представлені на виставці « Увага! На горизонті НЛО. Нові літературні об’єкти» різноманітні за тематикою й призначені для різної вікової категорії читачів. Книги надзвичайно цікаві і неодмінно знайдуть свого читача, вони відкривають перед читачем світ таємних мандрівок, небезпечних пригод, інтриг та історичних подій. Ми стаємо свідками подій минулого і передбачень майбутнього. 
         Ця дивина, — як НЛО, під назвою книга!


середу, 6 січня 2016 р.

Різноголосся української книги



« Ви любите читати? А може, захоплюєтесь фентезі, сучасним українським романом? Вам, певно, сумно без справжнього детектива? Нова хвиля української літератури – яскрава, різножанрова, захоплююча. Вона є дзеркалом сьогодення та скарбом для майбутніх поколінь!» Такими словами розпочався День інформації в бібліотеці-філії № 9  "Нова хвиля: сучасна українська художня література".
Шановним користувачам бібліотеки представляли  книги сучасних український авторів, які надійшли до бібліотеки протягом минулого року.
 Сучасну українську літературу творять письменники нової генерації, такі як: Юрій Андрухович, Олександр Ірванець, Юрій Іздрик, Оксана Забужко, Микола Рябчук, Юрій Покальчук, Костянтин Москалець, Наталка Білоцерківець, Василь Шкляр, Євгенія Кононенко, Андрій Курков, Іван Малкович, Богдан Жолдак, Сергій Жадан, Люко Дашвар, Любко Дереш та інші.
 Цього дня у бібліотеці були організовані виставки літератури , експрес-огляди видань, інформаційні хвилинки,  які познайомили присутніх  з новинками сучасних  видавництв, допомогли користувачам у виборі книг, бібліотекарі філії підготовили слайд – презентацію «Її величність українська книга».
  Масова українська література є різножанровою, яскравою, захоплюючою. Україна може пишатися письменниками, які продовжують  славетні традиції української літератури та культури.
 Загалом День інформації у бібліотеці пройшов надзвичайну цікаво, змістовно і насичено, працівники бібліотеки на високому рівні провели заходи, які нікого не залишили байдужим.