пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

А сотню вже зустріли небеса



 А сотню вже зустріли небеса
 Летіли легко,хоч Майдан ридав
 І з кров'ю перемішана сльоза
 А батько сина ще не відпускав..

 Такими словами було розпочато урок історичної правди  "Небесна сотня вже несе на небі варту", в бібліотеці-філії №9. Мета зустрічі – вшанування пам'яті героїв Небесної сотні та виховання патріотичної свідомості. Під звуки  лемківської пісні «Гей, пливе кача...»  пригадали всіх Героїв Небесної Сотні поіменно.

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані . Гинули за честь, за волю, за право бути українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.  

Працівники книгозбірні підготували для своїх відвідувачів відео презентацію, тематичний огляд періодики «Небесна сотня», що відтворює хронологію і трагізм подій,    висвітлює героїзм, самопожертву, відданість та любов до своєї Батьківщини людей з різних куточків нашої країни, різного віку, різних професій, різних соціальних прошарків – тих, кому була не байдужа доля своєї Вітчизни.
Світлою молитвою за Україну та патріотичними закликами завершився захід, присвячений пам’яті героїв Небесної сотні: “Герої не вмирають! Слава Україні! Слава Нації! Україна – понад усе!”





пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Небесна сотня вже несе на небі варту



Два роки тому здавалось неймовірним, що в самому серці цивілізованого світу можуть відбутись такі криваві події. Здавалась неможливим думка про те, що просто посеред однієї з європейських столиць серед білого дня будуть розстрілювати беззбройних людей… Як здавалась і неможливою багатьом сама лиш думка про війну..
Ці три дні, з 18 по 20 лютого назавжди змінили тих, хто там був. Три дні жаху, втрат, відчаю, болю і гніву, героїзму і самопожертви, і надзвичайного прагнення дійти до кінця.
Люди, які вийшли тоді на Майдан,  різні за віком, професією, національністю, вірою. Головне – що їх об’єднувало – любов до України і до свободи, прагнення справедливості.
 З метою вшанування  пам’ять героїв Небесної сотні в бібліотеці-філії №9 презентували стіну пам’яті «Україна – країна героїв! Герої не вмирають.»
Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі.

середу, 17 лютого 2016 р.

Рік англійської мови стартує в бібліотеці



Сучасна бібліотека – це простір інформації, ідей, творчості. І для формування її позитивного іміджу важливою є  візуальна відповідність поставленим цілям. Саме тому наочна популяризація бібліотечних ресурсів, зокрема створення книжкових виставок, є одним із важливих напрямів бібліотечного дизайну. Адже книжкова виставка є засобом розкриття фонду та колекцій книгозбірні, її візитною карткою.
 Враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, 2016 рік було оголошено Роком англійської мови в Україні.
 Активно включилася в популяризацію вивчення англійської мови і бібліотека-філія№9.  17лютого  в бібліотеці-філії №9   презентували книжкову виставку  «Англійський коктейль», девіз якої – «Україна SPEAKING».
Наша бібліотека розкриває свої  книжкові фонди, які нададуть допомогу читачам у більш поглибленому, самостійному вивченню англійської мови. До уваги користувачів на книжковій виставці  представлені книги класиків зарубіжної літератури на англійській мові, навчальні та довідкові видання.  Видання стануть в нагоді школярам, студентам, викладачам, тим, хто хоче у будь-якій ситуації знайти спільну мову з людьми з інших країн, досягти успіхів у справах, а також всім, хто просто цікавиться англійською та хоче вдосконалити свої вміння і навички читати англійською.
 В подальших планах бібліотеки - і перегляди художніх  англомовних фільмів з субтитрами, і цікаві уроки з вивчення англійської мови з викладачами, і знайомства з електронними ресурсами, де можна безкоштовно оволодіти англійською