суботу, 23 квітня 2016 р.

Бібліотечний реквієм до 30-річчя Чорнобильської трагедії.



26 квітня - 30 років з часу Чорнобильської катастрофи (1986). Організація Об’єднаних націй оголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті Чорнобиля.
У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року в Україні сталася одна з найстрашніших трагедій в історії людства загалом і України зокрема, - вибух на Чорнобильській атомній станції. Жахлива аварія призвела до радіоактивного опромінення величезної кількості людей, до забруднення води й навколишнього середовища. На території України утворилася так звана 30-кілометрова "зона відчуження", з якої терміново було переселено людей для врятування їхнього життя. 
Відкритою раною нашої землі є сьогодні Чорнобиль. Це слово кожен сприймає з острахом та упередженням. Чорнобиль – це відірваний від України край Батьківщини, це зона національної трагедії, пам’ятаймо про це! 
В бібліотеці-філії №9 організована книжкова виставка до Дня трагедії " Дзвони Чорнобиля нагадають".
 На виставці представлені  документальні матеріали, художні твори, публіцистичні нариси та супроводжується ілюстраціями. Ця виставка є даниною пам'яті всім хто поклав своє життя і здоров'я заради ліквідації страшних наслідків Чорнобильської аварії, пересторогою всім прийдешнім поколінням.

середу, 20 квітня 2016 р.

Книжкові перлини України - дітям



19 квітня в приміщенні  бібліотеки-філії №9  було проведено День бібліографії " Книжкові перлини України - дітям".   Усім, хто завітав у цей день до бібліотеки, було цікаво:
·         прослухати огляд   книжкової виставки " Рекомендовано для читання під партою";
·         побувати на веб-уроці: «Подорож до країни Бібліографії»;
·         на бібліографічному огляді: книги з серії  «Для тих хто не любить читати»;
·         бути присутнім на бесіді: «Книги, які знають все»;
·         взяти участь у бібліографічній вікторині «Бібліотурне в історію книги» .

Читачі із зацікавленістю прийняли участь у всіх запропонованих заходах та  взяли почитати книжки, про які дізналися в День бібліографії. Це краща нагорода для бібліотекарів, адже головна мета нашої роботи - пробудження і підтримка інтересу  до книги.

вівторок, 5 квітня 2016 р.

Книги, які розсмішили світ



Як відомо, кращий засіб від усіх знегод - посмішка. Вона підбадьорює, повертає до життя, прекрасно перетворює сірість буднів на маленьке свято. Допомогти підняти настрій може читання гумористичних книг, сторінки яких наповнені завзятим, іскрометним гумором.

  В  найсмішніший день року ,1 квітня  - філія№9 пропонуємо своїм користувачам  книги, які розсмішили весь світ. Над ними сміються до сліз, захлинаючись і в голос. Ці книги розсмішать і на перший, і на десятий раз прочитання. Хочете переконатися? Прочитайте всього декілька сторінок, і заряд бадьорості на увесь день вам забезпечений, ви отримаєте справжній еліксир від нудьги.