четвер, 30 червня 2016 р.

100-річчю Української революції присвячується



У 2017 році Україна буде відмічати 100-річчя подій Української революції 1917-1921 .
З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України і військової доблесті захисників рідної землі, визнання історичного значення подій, пов'язаних з визвольною боротьбою початку XX століття та утвердженням української державності у формі Української Народної Республіки, Української Держави і Західноукраїнської Народної Республіки, бібліотека-філія №9  презентувала виставку – роздум «Українська Революція: Доба Центральної Ради».
Довго була в нарузі історія наша багата, доки воскресла воля і краща доля України. Поштовхом до початку Української революції стала Лютнева революція в Російській імперії. В Україні утворився альтернативний центр влади — Українська Центральна Рада (УЦР), що стала представницьким органом українських демократичних сил і очолила національно-демократичну революцію в Україні. Керівником УЦР став Михайло Грушевський. У період 1917—1921 років Україна пережила різні форми національної державності (УНР, Українська держава, ЗУНР).

 З матеріалів, представлених на виставці, читач дізнається про яскраві віхи становлення нашої незалежності  доби Української революції 1917-1921 років. Цікаві науково-популярні видання не залишать байдужими тих громадян, хто прагне збагатити свої знання з історії України, стати справжнім її патріотом.

пʼятницю, 17 червня 2016 р.

У БАРВАХ СОНЯЧНОГО ЛІТА



Бібліотека-філія №9 запрошує хлопчиків і дівчаток    взяти участь у програмі літніх читань «Літо з гарною книгою!»,  яка   відкрилася  1 червня .      
 Протягом літнього періоду в бібліотеці ви зможете  гарно відпочити відправитися в захоплюючу подорож  по сторінках улюблених книг, прочитати яскраві  дитячі журнали та газети, поспілкуватися з однолітками в мережі Інтернет,  пограти в пізнавальні ігри, виготовляти іграшки, малювати. 
 При бібліотеці працює «Книжкова лікарня», де ви зможете допомогти  ремонтувати пошкоджені книжки та журнали.   Літнє читання за шкільною програмою ми пропонуємо поєднати з переглядом художніх та мультиплікаційних фільмів у нашому Інтернет- центрі.

 А яке літо без ігор? В нашій бібліотеці на вас чекають комп’ютерні ігри, конкурси малюнків, майстер-класи  з ліплення та малювання. Наша мета - показати дітям, що бібліотека не тільки «дім» книг, але  і територія захоплюючих і  веселих «подорожей».


Традиційно, під час літніх канікул в бібліотеці  проходить конкурс «Кращий читач літа - 2016»   , що стане справж­нім змаганням між читачами-дітьми.   Переможці будуть оголошені на шкільній лінійці у День знань, що додасть по­зитиву нагородженим, а всім іншим - гарний приклад для наслідування.

 На вас чекає змістовне, цікаве, пізна­вальне дозвілля з книгою та розвагами для   різних вікових категорій під час літніх канікул:    тренінги  «Інтернет – це так цікаво», «Веселе  ательє  художника  відчиняє  двері»  (малюнки-ілюстрації  до  прочитаних  книг); »; гра-змагання «Бібліотечний розумник».
 Читати знову модно! Читати – це круто! - ось такий девіз юних читачів та волонтерів бібліотеки-філії №9. Будемо дуже раді   бачити   всіх   в  бібліотеці  протягом літа

пʼятницю, 10 червня 2016 р.

Літературний вікінг та легіонер



10 червня   бібліотека-філія№9 запросила усіх шанувальників українського слова  на літературний подіум,  приурочений до дня народження найбільш титулованого із сучасних українських письменників «літературного вікінга, легіонера, який завжди готовий до текстових походів і зіткнень з образно художніми стихіями» Василя Шкляра. Уродженцеві Черкащини виповнилося 65 років.
 Бібліотекарі  розказали про історію написання особливо резонансних творів пана Василя – «Ключ» (1999), «Залишенець. Чорний ворон» (2009), «Маруся» (2014), «Чорне сонце. Дума про братів азовських» (2015),  про життя   Василя Шкляра, його громадську діяльність «мовою» буктрейлерів та відопрезентацій.
Кожен його роман стає бестселером, збурюючи широкий розголос серед читацьких кіл. Свого часу знаменитий «Залишенець» («Чорний Ворон») викликав такий шквал дискусій, зокрема й політичних, що вийшов далеко за межі літературного явища. У цьому романі Василь Шкляр чи не вперше в нашій літературі назвав речі своїми іменами стосовно російсько-української війни у ХХ столітті. Хмизу у вогонь автор підкинув ще й тим, що відмовився отримувати присуджену йому Шевченківську премію за режиму Януковича.

 
Твори Василя Шкляра перекладено багатьма мовами, зокрема англійською, болгарською, вірменською, шведською, словацькою, російською та ін.
У своїй літературній діяльності письменник принципово жодного разу не скористався спонсорською допомогою, не прийняв жодної державної нагороди.
  В бібліотеці-філії №9 представлено книжкову виставку: «Батько українського бестселера», яка  експонується з 01 червня до 20 червня.

четвер, 9 червня 2016 р.

Книжковий острів на планеті літо



Літо – це не просто пора року, це – свято, довгоочікувані канікули, відпустки для дорослих, свято сонця, тепла і цікавих пригод. У бібліотек канікул не буває. А де живуть книги ? 
У бібліотеці-філії 9 , з   якою познайомилися і потоваришували майбутні читачі на заході «Книжковий острів на планеті літо». Діти не тільки повеселитися , а взяли участь в іграх і вікторинах, отримали солодкі  призи .
Тут же були організовані яскраві книжкові виставки " Казка мудрістю багата " і " Книжковий дощик " . Представлені на них видання : світова художня література , довідкові видання , пізнавальні дитячі енциклопедії і словники викликали інтерес у дітей . 
Бібліотека  поставила перед собою мету – навіть влітку не розлучати дітей з книгою.
 І ось, починаючи з   червня, діти  в бібліотеці знайомляться з новими друзями – книгами. Малюють про те, що найбільше сподобалось після прочитаного, грають в літературні ігри та приймають участь у вікторинах, вітають тих, хто вперше став читачем бібліотеки.

 Ваше літо в нашій бібліотеці буде цікавим. Приходьте, щоб отримати заряд позитивної енергії, знайти нових друзів, перевірити свою ерудицію і збагатитися новими знаннями.
Завітайте до бібліотеки і ми разом будемо мандрувати сторінками книжок та журналів !!!