середу, 28 вересня 2016 р.

Бібліотека – місце культурного відпочинку.



З нагоди святкування Всеукраїнського дня бібліотек бібліотека-філія № 9   провела зустріч – привітання «Бібліотека - місце культурного відпочинку». З нагоди професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек, зібрались працівники бібліотеки та члени клубу «Гарячі серця». Прийшли привітати бібліотекарів активні читачі та працівники пошти.
У передсвятковий день прозвучали слова, сповнені добрими почуттями, щирістю на честь справжніх прихильників і цінителів бібліотеки, котра ні за яких обставин не згасне та буде вогником культури і духовності.

До свята в бібліотеці проводились акції «Поспішайте до бібліотеки» , «Подаруй книгу бібліотеці», рекламувались послуги бібліотеки «Ми Вам розкажемо про себе»,відбулися презентації фото-плакату з історії бібліотеки «Історія довжиною в життя» та стенду – мотиватора «Велика книга книжкових рекордів».
 Колектив нашої філії щиро вітаємо Вас дорогі друзі, колеги з професійним святом, яке разом з нами відзначає весь український народ. Бажаємо творчості і натхнення, щастя, добробуту та любові вам і вашим родинам. Наше свято співпадає з християнським святом Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Тож Віри Вам у власні сили, Надії на те, що наша праця буде достойно визнана, Любові наших користувачів і Мудрості у здійсненні великих планів.

суботу, 24 вересня 2016 р.

Веселе Англо читання



У межах заходів до Року англійської мови в Україні в  бібліотеці-філії №9 пройшло інтерактивне заняття «Веселе Англо Читання», на який завітали учні молодших класів.
 За допомогою Лунтіка та інших персонажів популярного мультфільму діти вивчали англійський алфавіт, цифри, пори року та місяці, дізналися назви багатьох тварин та квітів.   Усі показали свої здібності, кмітливість, а головне – бажання   читати   та   пізнавати   нове.

Як подружитися з англійською, веселими віршами, засвоїти граматику, здобути перші навички спілкування англійською  про все це дізналися діти. Захід подарував  усім гарний настрій,  зустріч з найкращими книгами та улюбленими літературними героями.
Зацікавили  юних користувачів книжкова виставка «Англійський коктейль» на якій      представлені книги класиків зарубіжної літератури на англійській мові, навчальні та довідкові видання, а також  книги за якими  легко та весело вивчати англійську.

вівторок, 6 вересня 2016 р.

День Грушевського в бібліотеці

Історія була жорстокою з Україною. Впродовж багатьох століть український народ не раз піднімався на боротьбу з поневолювачами. Море крові пролили наші предки, щоб повернути втрачену державність і невмирущу славу Київської Русі.
У кожного народу є свої історичні постаті першої величини, яких не в змозі прикрити пил віків, як і не можуть зламати кайдани їх можновладців. До таких велетнів української національної культури, політичної думки і дії останніх двох століть безперечно належить Тарас Шевченко, Іван Франко та Михайло Грушевський.
Але якщо постаті Тараса Шевченка й Івана Франка, хоч і в заідеологізованій ретуші в цілому не підлягали забороні, то Михайла Грушевського, якщо і згадували, то неодмінно з негативними ярликами. Його наукова, культурницька, педагогічна, громадська та політична діяльність неодмінно подавались у викривленому віддзеркаленні.
Безцінні наукові праці М. Грушевського було вилучено з усіх бібліотек, а його бібліографічні раритети поховано у спецсховищах. У листопаді 1991 р. уже в незалежній Україні почався процес повернення його імені українському народові, вітчизняній науці, всьому світові.
І сьогодні Михайло Грушевський - відомий в українській історіографії, автор неперевершеної „Історії України-Руси", творець багатої наукової спадщини, знакова постать української та світової науки, культури, державності.
Хто ж він такий - Михайло Сергійович Грушевський? Яким маємо сприймати його ми?
До 150-річчя від дня народження М. С. Грушевського у бібліотеці-філії №9 проведено захід-вшанування великого українця. Для своїх користувачів бібліотекарі підготували лаконічну та змістовну інформацію, що стосується біографії видатного історика, та його вагомого внеску у формування української держави. Документальний фільм під назвою "Україна - це особистості, які формують обличчя її історії" став візитною карткою на презентації виставки « Історик і будівничий нації».  Презентована книжково-ілюстративна виставка це не тільки вдячна данина поваги до громадського і політичного діяча України, а й прагнення повніше ознайомити читачів з інтелектуальним потенціалом вченого, його життєвим і творчим шляхом. Також запропонували користувачам розглянути питання Всеукраїнського опитування «Михайло Грушевський - український історик європейського значення».