пʼятницю, 23 грудня 2016 р.

ПРИВІТАННЯ НОВОРІЧНІ



                
 ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ ТА ДРУЗІ БІБЛІОТЕКИ! 
   З Новим 2017 роком!
Дай Боже Вам любові і тепла,
Добра в сім'ї  і затишку в оселі, 
Щоб щастя світла музика текла
В різдвяні свята, щедрі і веселі!
Хай здійснює бажання рік Новий,
Хай ваше життя процвітає,
З чудовим святом, радості і мрій
Ми щиро і сердечно Вас вітаємо!
 

                               
 Колектив бібліотеки

середу, 21 грудня 2016 р.

Бібліотека оголосила амністію



Напередодні Різдва і Нового року бібліотека-філія №9 оголосили своєрідну "амністію" боржникам. З 19 грудня по 14січня наступного року діє акція "Приходьте і отримаєте. Знижка для боржників".
Під час акції,  читачам-боржникам, які прийдуть в бібліотеку і здадуть книги, не стягуватиметься штраф за порушення терміну користування документами.


А ті читачі, які не могли оплатити штраф за не здані раніше книги, в цей період зможуть відновити бібліотечний абонемент.

 Обіцяємо вас ніхто лаяти не буде. І навіть більше, на вас чекає приємний сюрприз!
 Єдина умова - під час акції потрібно зайти в бібліотеку.

пʼятницю, 9 грудня 2016 р.

Поетичне інтерв’ю великого українця

 Василь Стус належав до опозиційно настроєної національно свідомої молодої інтелігенції, яка відверто протиставила себе тоталітарному режимові. Йому випало жити в надзвичайно складний час. Час, коли людина мала вибирати: мовчати попри всі утиски та приниження і зберегти своє життя чи зберегти в собі Людину, навіть ціною власної смерті. Василь Стус вибрав друге. Та й не міг він вчинити інакше, навіть якби дуже хотів. Щоб у цьому переконатися, досить ознайомитися з його творами.
 Цю можливість подарували користувачам   бібліотекарі  книгозбірні №9. 8 грудня  відбулося  поетичне інтерв’ю  «Лицар нескореного покоління»,   присвячений світлій пам'яті великого українця, поета, дисидента, перекладача Василя Стуса.  З віршами великого поета, спогадами поділилися старшокласники школи №15.
Доповненням  зустрічі стала велика кількість світлин різних років,  тематичний огляд літератури «Трагічний,величний та вічний» та перегляд  фільму про Василя Семеновича  Стуса.
До Дня Незалежності України   телеканал СТБ презентував цикл нових документальних фільмів   "День Незалежності. Нескорені". Головні герої стрічок - українці, які пожертвували життям в боротьбі за незалежність своєї країни . В спецпроекті п'ять короткометражних фільмів   по 25хвилин, які присвячені різним періодам в історії України.









Мабуть, особливо виділяється серед них портрет українського поета-дисидента Василя Стуса, який за свої переконання відсидів в місцях позбавлення волі 12 років . Василя Стуса зіграв український актор і режисер Ахтем Сеїтаблаєв .  Короткометражка режисера Антона Щербакова «День незалежності. Василь Стус»  розповідає про останні дні життя поета, про те, як його намагалася знищити радянська влада, але, як показав час, їй це не вдалося.
Василь Стус – видатний, геніальний український поет, поет – незламної волі та трагічної долі, поет – страдник, поет, – якому сам Бог після смерті дарував право на життя, на вічну пам'ять і шану, поет, – який увійшов в душі українців та в душі людей, навіть далеких від поезії. Минуть десятиліття, але надовго залишиться в пам’яті людей універсальне, майстерне і щире слово Стуса.

суботу, 3 грудня 2016 р.

Поетичне інтерв’ю



Світлій пам’яті Василя Стуса – талановитого поета, блискучого перекладача, безкомпромісної людини, великого патріота і правдолюба ми присвятили  поетичне інтерв’ю «Лицар нескореного покоління».