середу, 22 лютого 2017 р.

Урок історичної правди



Історія України мала багато трагічних періодів. Коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.
Так було і за княжої доби. Так було і за часів Козаччини. І за часів боротьби за незалежність 1917-1921 років. 
І під час Другої світової. І на початку 1990-х.
 Три роки тому прийшов знову той  час - час вибору між свободою та рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією. На Майдані пліч-о-пліч стали українці і євреї, росіяни та вірмени, грузини і білоруси. Їх об'єднала українська земля та бажання жити у вільній країні.
На знак шани й в пам’ять Небесної сотні в бібліотеці-філії №9 відбувся урок історичної правди «Небесній сотні шана й молитви, за чисті душі,що злетіли в небо». 
  З учнями 6-го класу провели короткий екскурс в історію Революції Гідності, згадали Героїв Небесної Сотні. Для відвідувачів філії відбулася слайд презентація «Їх прийняло небо» , працювала тематична виставка з  світлинами та книгами  про  героїчно-трагічні події .

Темні часи пройдуть. Буде колоситись хліб. Будуть сміятись діти. Буде жити Україна. Але віднині небесне воїнство поповнилось ще однією сотнею. Небесною сотнею. Герої не вмирають! Україна країна героїв!