неділю, 30 березня 2014 р.

Дні Європи в бібліотеці

           Україна — єдина  держава не член ЄС, у якій на державному  рівні  відзначається  День Європи
Картинки У фойє бібліотеки-філії №9  представлений  інфостенд «Літературний вояж по Європі»,на якому портрети відомих класиків  Англії, Данії, Норвегії, Італії,  Іспанії,  Шотландії, Німечинни, Франції. Завдання для користувачів бібліотеки:
впізнати власника портрета та згадати,  які твори він написав.

  
Таким чином, ми ініціюємо та спонукаємо читачів,  згадати та прочитати твори видатних  класиків Європи.  Щоб рухатись  уперед, потрібно не лише любити свою Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів. 

суботу, 29 березня 2014 р.

Конкурс Кіровоградської МЦБС


  
Колектив  бібліотеки-філіалу №9 приєднався до конкурсу «Краща  прибібліотечна  територія»

Мета проведення конкурсу 
підвищення  рівня  благоустрою, озеленення та санітарного утримання територій бібліотек;
залучення  уваги  користувачів бібліотеки  до проблем  збереження  навколишнього  середовища;
підвищення культурного та  естетичного рівня , стимулювання творчого підходу до благоустрою прибібліотечних  територій.

Місце, де ми працюємо, незалежно  від того, яке воно — індивідуальне робоче місце чи окремий кабінет, значною  мірою  характеризує  нас  та нашу бібліотеку.  Виходячи з цього, ми безумовно хочемо, щоб наша  бібліотека справляла максимально позитивне  враження. Тому найважливішим засобом підвищення комфортності  є благоустрій та озеленення території нашої філії, яка і  буде  нашою своєрідною  візиткою.

  

понеділок, 17 березня 2014 р.

Літературна вітальня

                                   Пророк  України
В  історії  кожного  народу,  серед   її  великих  творців,  є  люди,  імена   яких  оповиті   невмирущою   любов’ю  та  славою. Таким  самородком  в  Україні  є  Тарас  Григорович  Шевченко,  чия безмертна  спадщина – одна з найбільших  вершин  людского  духу. В  рамках  святкування  200-річчя  великого Кобзаря  в бібліотеці-філії  №9 відбулася літературна вітальня «Пророк, народжений Україною»,на  яку запросили учнів ЗОШ№15.  Бібліотекарі  підготували огляд книжкової виставки «Тобі, Тарасе, наш уклін», провели  усний  журнал «Апостол свободи». 


 Діти дізналися  про важке,  але світле  життя Кобзаря, переконалися  в тому, що найкраща земля та,  де вони народилися,  живуть,  де мешкає родина,  друзі.  Вони  усвідомили,  що митець  символізує  душу українського  народу,  втілює  його  гідність,  дух і  пам’ять.


Цікаво пройшло виразне читання  віршів  Т.Г. Шевченка учнями  4 класу «Садок вишневий коло хати», «За сонцем  хмаронька пливе», «Тече вода в синє море», «Зоре моя вечірня»  та інших  відомих творів великого Кобзаря.

середу, 5 березня 2014 р.

Оцінив в свій час і сам султан





 Чудова   виставка-привітання «Я просто - жінка» зустрічає прямо в фойє бібліотеки-філії №9 всіх своїх користувачів . 8 березня неподільно належить жінкам, тож зі святом, шановні, дорогі, неповторні, чарівні наші мами, бабусі, дружини, доньки, сестри, невістки, подруги і знайомі, словом, любі наші жінки!
Сьогодні ми звертаємося до образів жінок,що назавжди увійшли до скарбниці нашої історії та літератури. Ці образи мають великий виховний потенціал. Жінка бажана й кохана, жінка – це життя і краса, це любов і надія.
Окремий розділ присвячено українському жіноцтву від княжих часів до перших десятиліть ХХ сторіччя. Читач знайде книги про славетних жінок України, різних за походженням, соціальним статусом, особистою долею, які віддавали сили на користь рідної землі. Вроду та душу української жінки оцінив в свій час  і сам султан.
  Як не закінчується ніколи історія,так і ніколи не скасується в ній авторитетна та багатогранна роль жінки. У тому легко  впевниться кожен читач цієї виставки.