вівторок, 10 червня 2014 р.

Флешмоби бувають різні... і бібліотечні теж

             



Літо  балує нас сонцем і світлом,  теплі дні стають більш довгоочікуваними і насиченими подіями. Літо в бібліотеці - завжди пора свіжих ідей і нових форм роботи.
 Бібліотекарі приваблюють  читачів  у бібліотеку  і намагаються, щоб вони почували себе затишно і комфортно.
. Однією з таких форм роботи став флешмоб «Як пройти до  бібліотеки?», організований 10 червня працівниками бібліотеки-філії №9  в мікрорайоні «Лелеківка». Мета нашої акції - нагадати людям про бібліотеку, яка не стоїть на місці, а змінюється у відповідності з сучасними запитами, надає населенню нові послуги, пов'язані з інформаційно-комунікаційними технологіями, яка намагається бути не просто зберігачем книг, а вільним майданчиком для спілкування, дозвілля, інтелектуального відпочинку.
 

 У перекладі з англійської flash mob означає «спалах натовпу» або «миттєвий натовп». Для непосвячених - це заздалегідь спланована масова акція, в якій  група людей раптово з'являється в громадському місці, протягом декількох  хвилин вони виконують  заздалегідь  обумовлені дії  і потім одночасно  швидко  розходяться в різні сторони, як ні в чому не бувало.

У заході брали участь 8  читачів-волонтерів, які  самі оформили листівки-запрошення,візитки  та закладки.  Вони підходили до випадкових перехожих і задавали питання « Підкажіть, як пройти в бібліотеку?» Реакція перехожих найчастіше була позитивною, вони з задоволенням пояснювали, де знаходиться наша  бібліотека і навіть пропонували проводити. За правильну відповідь  волонтери  дарували закладки. Зустрічалися і ті, хто не знав, що бібліотека зовсім поруч. Вони отримували візитку з адресою та телефонами бібліотеки й  докладне  пояснення  розташування  бібліотеки .

1 коментар:

  1. Доброго дня, у Вас справді цікавий блог:) Я адміністратор українського сайту Моя Підбірка http://moyapidbirka.com.ua/ - це безкоштовний хостинг та обмінник файлами. Хочу запросити Вас користуватись ним. Можете заміщувати там свої файли з книжками, документами, фото з різних заходів, які запихають Вам диск або забирають місце на сторінці та нічого не платити за хостинг. Приклад колекції пісень для дітей: http://moyapidbirka.com.ua/kiv24/dityachi-pisni-170
    Запрошую користати.
    На все добре, Олена Даниленко

    ВідповістиВидалити