вівторок, 1 липня 2014 р.

Знайомство з казкою

                              
Поринути у чудовий світ казки дітям-учням 1-4 класів допоможе виставка-знайомство «Казкове царство-мудре государство», яку організували бібліотекарі філії №9 .
 Чи є на світі людина, яка б не любила казок? Напевно, немає. Адже змалку навчала нас казка уявляти та мріяти, радіти й сумувати, Ознайомившись ближче  з казками, ми бачимо, що вони уславляють любов  до волі, сміливість , мудрість, прагнення до справедливості, працьовитість. І навпаки, у казках засуджується рабство, брехня, жорстокість, ледарювання.
 Виставка починається з такого звернення: 


Юні друзі!
Ця виставка-знайомство допоможе вам пізнати чарівний та дивовижний світ казки. Крокуючи казковими сходинками, ви зустрінете відомих улюблених героїв, поринете з ними у світ їхніх пригод. Вони навчать вас розпізнавати  добро і зло.  Отже, читайте, любіть казки, прислухайтеся до їхньої мудрості!
Розділи цієї незвичайної виставки:
1.    Хочеш казку прочитати – алфавіт повинен знати.
2.    Нащо мамі докучати? Можеш сам все прочитати.
3.    Нові казки шукають друзів

4.     Золота скарбничка казок.

Казки - це чарівний світ, який відтворює дійсність, передає читачеві народну мудрість і досвід .
. Читаючи казки, ми знайомимось з різними персонажами казок . Це люди, тварини, речі, явища природи. А також знайомимось з подіями, що відбуваються з персонажами казок. Казки почали складатися ще в глибоку давнину народом і передавалися із уст в уста, з покоління в покоління. Роками над казкою працювали тисячі людей.
 Для дошкільників та дітей молодшого шкільного віку зустріч з казкою завжди жадана. Вони люблять слухати, читати казки і вигадувати їх самі .
                                                                   



Немає коментарів:

Дописати коментар