вівторок, 24 лютого 2015 р.

Творець українського гімну


                           
4 березня - 200 років від дня народження Михайла Михайловича Вербицького (1815-1870), українського композитора, хорового диригента, священика, громадського діяча, автора Державного гімну «Ще не вмерла Україна» та 150-ї річниці першого публічного виконання національного гімну.

З метою виховання у дітей патріотизму, поваги до історії та державних символів України, враховуючи важливість постаті Михайла Вербицького для розвитку української державності та української культури, бібліотекарі філії №9 провели виховний захід «Творець українського гімну». Якщо пісня — це душа народу, то національний гімн — душа країни. Бібліотекарі  розповіли про життя і творчість  Михайла Вербицького, ім’я якого насамперед асоціюється з мелодією нашого національного і державного Гімну. Як тільки було надруковано вірш Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна», Михайло Вербицький одразу ж взявся за створення музики. Жодному нашому творові української літератури не судилася така велична і ... трагічна доля. Так само, як і його авторам.
Хто зберіг любов до краю
І не зрікся роду,
Той ім’ям не вмре ніколи
В спогадах народу.
Тому ми з вдячністю згадуємо тих, хто нам залишив у спадок цю величну пісню-гімн. Адже гімн – це не тільки національний і державний символ незалежної України, це наша духовна зброя. Національний гімн - перша пісня України. Закінчився захід колективним виконанням Державного Гімну України.


Немає коментарів:

Дописати коментар