четвер, 19 січня 2017 р.

Уроки Голокосту

                                                                                                                                  

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами.
Починаючи з середини ХХ ст. слово «Голокост» стало загальновживаним по відношенню до хвилі терору проти єврейського населення, розпочатого Гітлером, та винищення нацистами під час Другої Світової війни євреїв та інших народів Європи.
 До дня пам'яті жертв Голокосту працівниками   бібліотеки-філії  №9   проведена історична  сторінка   по вшануванню пам'яті загиблих  .
Що ж таке Голокост? Яка історія? Про це страшне лихо дізналися користувачі бібліотеки. 

Для відвідувачів працювала книжкова виставка-експозиція  «Трагедія України та всього людства».  Біля виставки бібліотекарі знайомили присутніх з представленими художніми, довідковими та публіцистичними виданнями, фотоматеріалами, журнальними та газетними статтями.
Також в цей день відбулася  бесіда для юнацтва «Чому Гітлер винищував євреїв?»,  слайд-презентація на тему: "Голокост в Україні 1941 - 1943 років".

На жаль багато людей нічого не знають про Голокост, який забрав мільйони людських життів.

Україна — одна з держав Східної Європи, єврейське населення якої понесло чи не найбільші втрати (уступаючи тільки Польщі) в період другої світової війни. Довгий час у нас було накладено табу на згадування, вивчення історії Голокосту. Але сьогодні ми живемо в країні, де молоде покоління має можливість формувати світогляд в умовах толерантності, культури міру, належного ставлення до полікультурних, загальнолюдських цінностей.
Голокост — це жах, біль, смерть. Він не повинен повторитися. Але пам'ять про мільйони невинно загублених людей житиме завжди.

Немає коментарів:

Дописати коментар