середу, 7 червня 2017 р.

Сучасні діти і гаджети минулого



Телефон, комп’ютер, планшет – всі ці речі стали на від’ємною частиною життя в сучасному світі. Час летить неймовірно швидко. Технологічний прогрес скаче шаленно і ми вже так до цього звикли, що перестали звертати на це увагу. Свіжі, прямо з печі смартфони та планшети морально старіють через рік після покупки, про  відеоігри, телевізори і фотоапарати, краще взагалі не згадувати . Сім років тому світ «підірвав» перший айфон і почалася епоха смартфонів.     
Людина в усі часи прагнула зробити своє життя більш комфортним. Підтвердженням тому є  пристроїв, які були винайдені ще в минулому.  
 Працівники книгозбірні №9  вирішили провести невеличкий експеримент - запросили дітей від шести до дванадцяти років і показали їм гаджети з далекого минулого: діапроектор, патіфон, магнітолу, котушковий магнітофон і просто дивні старі речі. Дітям давали в руки старі гаджети, і ті, повинні були якщо не почати роботу з такими гаджетами, то хоча б зрозуміти, для чого пристрій призначався. Зрозуміло, що діти не знали призначення більшості пристроїв, але деякі  дітки вийшли з цієї складної ситуації з честю. Було дуже цікаво.

Сьогодні ми дивимося на всі ці прилади минулого з посмішкою, вважаючи їх дивовижними і якимись дитячими.  Через роки, точно з таким же подивом на обличчі, гаджети початку XXI століття будуть розглядати наші внуки і правнуки. Але не слід забувати, що реальне спілкування не можливо замінити ніякими гаджетами.

Немає коментарів:

Дописати коментар