пʼятницю, 22 березня 2019 р.

Екологія: ми відповідальні за майбутнє !


Мабуть, не випадково, квітень – пік весняної потужної ходи, вершина процесів пробудження природи, національної свідомості, людської гідності!
Життя буяє в лісах, полях, на майданах, у душах і серцях! Адже ми всі є частиною цієї природи, цього квітня, цієї чудової, неперевершеної весни!  Провідні фахівці України сходяться на тому, що найбільше екологічних загроз для людини несуть забруднені повітря, вода та грунти. Також гострою є проблеми утилізації побутових та промислових відходів, радіаційного забруднення та зменшення площі лісів (внаслідок чого зменшується кількість видів флори та фауни).
Чотири визначні дати, присвячені екології, сконцентрувалися у календарі цього місяця.
  • 7 квітня – день Здоров’я
  • 22 квітня – Всесвітній день Землі
  • 19 квітня – день Довкілля
  • 26 квітня – день Чорнобильської трагедії
Низку цікавих, гострих і пізнавальних питань, присвячених проблемам довкілля  розглянули  на екологічному  полігоні  думок «Майбутнє під знаком екології», який підготовили працівники  філії №9. В обговоренні актуальних екологічних питань  віддавали перевагу діалоговому спілкуванню з учнями 7-8 класів НВО №15.

 Ми живемо на багатій, щедрій, прекрасній землі. І ми не маємо права забувати, що сьогодні просто любити природу, милуватися її красою мало. Ввійти в природу другом, бути її добрим господарем –  головний меседж заходу. Завершилась зустріч файл-презентацією «Екологія на сторінках інтернету».

Немає коментарів:

Дописати коментар