пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

Ой у лузі червона калина


Про  безсмертну славу Січових стрільців дізнались учні Лелеківської гімназії на годині історичної пам’яті. Історія Українських січових стрільців — це гордість і слава, радість і біль нашого народу. 106 років тому Січові стрільці присягнули на вірність Україні.

«Я, Український Січовий стрілець, присягаю українським князям, гетьманам, Запорізькій Січі, могилам і всій Україні, що вірно служитиму Рідному Краєві, боронитиму його перед ворогом, воюватиму за честь української зброї до останньої краплі крови. Так мені Господи Боже й Архангеле Михаїле допоможіть. Амінь», - йшлося в тексті присяги.

Працівники бібліотеки провели учнів стежками українських Січових стрільців.  "Усусуси", як вони себе жартівливо називали, увійшли в історію не лише, як перше українське військо з часів руйнування Січі, а ще й як чудові поети та письменники, композитори, художники.  
 Про неоцінимий внесок, який вклали Українські січові стрільці у боротьбу за незалежність України, мужність, яку вони виявили у боях , читачі дізналися з книжкової виставки «Ой у лузі червона калина».

Історія січових стрільців, напевно, одна з найкращих сторінок такої безмежної любові до рідного краю, до рідних порогів, народної моралі й глибокого шанування прадавніх звичаїв.

Немає коментарів:

Дописати коментар