вівторок, 15 квітня 2014 р.


 Запрошуємо  у світ бібліографії!

Термін “бібліографія” виник у Давній Греції ще у V столітті до нашої ери, від грецького biblion – “ книжка”, grapho (графо) – “пишу”. 15 квітня в філії №9 пройшов День бібліографії «Нитка Аріадни».   А чи знаєте ви, що емблема бібліографії – великий Золотий ключ . І це насправді так: бібліографія – це ключ до всіх знань .

Сучасний інформаційний простір пропонує надзвичайну кількість літератури на різноманітних носіях. У цьому масиві інформації зорієнтуватися дуже важко. Довідковий апарат – це не лише каталоги і картотеки. «Скарбницями мудрості і знань» називають енциклопедії.
 
  Найстародавніша, яка дійшла до наших днів, написана ще в І столітті до нашої ери в Римі. Вона називалася «Природнича історія», складалася з 37 томів. Її вважали настільки цінною, що перевидавали 43 рази. Найбільшою енциклопедією була «Третя китайська» - 5 020 томів. Найдовша книга – англійський словник, в ньому 8000 сторінок.
Про все це дізналися учні 4-5 класів  з розповіді, яку підготовили бібліотекарі філії, а ще для дітей провели вікторину, щоб закріпити отримані знання. Дорослі, які відвідали в цей день бібліотеку, отримали кваліфіковані консультації біля ДБА бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар