пʼятницю, 31 жовтня 2014 р.

ХОРОБРІ СЕРЦЯ!

 30 листопада 2013 р. на Майдані в Києві почалася Революція гідності, коли тисячі людей з усіх куточків України проголосили, що не підуть звідти навіть тоді, коли влада застосує силу.   Пам’ятаєте, як автор вірша про Помаранчеву революцію дякував Богу, що тоді не було пролито  і краплини крові. Але на цей раз влада перейшла межу. У період з 19 по 21 січня 2014 на Майдані загинуло більше ста людей, яких народ назвав «Небесною сотнею».  
 Сьогодні Україна - незалежна держава, Збройні Сили якої покликані охороняти рідну землю. Але повіривши політикам, народ мовчки споглядав, як руйнується наша армія, він навіть радів, коли позбувся ядерної зброї, сподіваючись, що Росія, яка колись виступила гарантом суверенітету України, ніколи не посягне на її територію. Але дуже швидко ми прозріли.  Наша нова армія була створена за кілька місяців прямо на полях боїв, причому це зробила не держава, а ми, звичайні українці-патріоти, які у складі добровольчих батальйонів пішли боронити і по цей день боронять рідну землю від ворога – колишнього «старшого брата» Росії, яка вже неприховано веде на нашій території війну.
 Що ж керує цими патріотами? Мабуть, споконвічне прагнення до волі і свободи, дух козацький, який не зломити жодному загарбнику.
   З березня 2014 р. і по цей день тисячі наших солдатів захищають рідну землю від загарбника, який одержимий ідеєю створити нову імперію. Але історія свідчить, що рано чи пізно всі імперії руйнуються, а всі диктатори гинуть. Шлях до перемоги досить довгий і кривавий, бо це – війна,  яка приносить загибель тисячам людей, потворить мільйони душ та закарбовується у пам’яті багатьох поколінь.
 З метою формування громадянської ідентичності, розуміння єдності й цілісності України, , виховання шанобливого ставлення до Героїв « Небесної сотні», воїнів, загиблих у боротьбі за свободу та цілісність України, в бібліотеці-філії№9 презентували інформаційний стенд «Хоробрі серця» .

   Пам’ятаймо – вони віддали життя за нас. Зараз там, на війні, нас захищають бійці добровольчих батальйонів, імена яких  будуть навічно закарбовані в наших серцях і душах.  Слава героям! Герої не вмирають!
                                                           


Немає коментарів:

Дописати коментар