четвер, 23 жовтня 2014 р.

До роковин визволення України


Пам'ять… Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає померкнути жодній героїчні сторінці історії перемоги над фашизмом. А ми молоде покоління, про  бойові подвиги, про воєнне життя можемо сьогодні дізнатись тільки з розповідей, кінофільмів, творів художньої літератури. Сімдесят років тому 28 жовтня 1944-го року територія української держави була повністю визволена від німецько-фашистських загарбників.
«Не можна допустити, щоб при відступі з України ми залишили після себе хоч одну людину, хоч одну голову худоби чи мірку зерна... Ворогові повинна дістатися цілковито спалена й винищена земля...», — наголошував у наказі своїм військам Гітлер.
…Дорогою ціною дісталася перемога Україні. На окупованій території країни загинуло 5,5 млн. осіб, у тому числі майже 4 млн. мирних жителів, до Німеччини було вивезено приблизно 2,2 млн. остарбайтерів.
До цієї дати 22 жовтня для учнів 6-7класів в міській бібліотеці №9  проведено бесіду «Солдати слави не шукали». Захід проводився за книгою Юрія Матівоса «Сторінки безсмертя».  Книга присвячена подвигу кіровоградців в  роки окупації міста, боротьбі проти окупантів у тилу. Мета зустрічі  поглиблення знань учнів про героїчне минуле нашого народу, виховування шани і поваги до тих, хто ціною свого життя здобув перемогу.

 Чому війна може навчити людину? Перш за все, цінувати мир та об’єднуватись заради нього. Цінувати можливість бути поруч з близькими, а не чекати їх роками з фронту. Вільно кохати, а не отримувати «похоронки» на наречених. Спокійно йти по вулиці, а не бігти мерщій в бомбосховище. Тож бережімо мир!
Усі бажаючі мали змогу оглянути 
тематичну книжкову виставку «З далеких сторінок війни», що була розгорнута в  книгозбірні .



Немає коментарів:

Дописати коментар