вівторок, 16 грудня 2014 р.

Свято української душі

                            

Здається, що немає в світі людини, яка б байдуже ставилася до української пісні, адже в ній втілюється все прекрасне, світле добре, вічне. Українська пісня — це частина духовного життя народу, і вона  не залишає його ні в радості, ні в смутку, крок у крок слідує за ним від дитинства до старості.

Усі пісні надзвичайно мелодійні, чарують красою образів, пахнуть весняними дощами, запашними чорнобривцями, духмяним хлібом. Неповторність і незбагненність української пісні лікує душу і серце. Пісня увібрала в себе найніжніші почуття кохання і розлуки, гіркої долі і смутку, радості і печалі, оповідаючи про життя людини.

Про українську народну пісню повідали присутнім на святі  «І пісня ллється солов’їна»

в бібліотеці-філії№9.  Пізнавальною була розповідь про історію української пісні, теми, жанри. Пригадали легенди пов’язані з нею. Значно прикрасили проведення свята пісні у виконанні самих учасників зібрання, зачарували своїм знанням української пісні  та  гарним співом самодіяльний гурт «Лелеченьки» .


 Сьогодні, у час відродження  української  духовної  культури, ми наче заново відкриваємо  для себе це безцінне надбання нашої нації, впускаємо українську пісню у свої серця і дивуємося з неприхованою гіркотою: «Як же можна було раніше нехтувати цим Божим даром нашого талановитого народу

Всі учасники заходу  зійшлися на думці, що тема української пісні  невичерпна і багатогранна, тому потрібно частіше проводити  подібні заходи.

Немає коментарів:

Дописати коментар