пʼятницю, 19 червня 2015 р.

«В полоні ілюзій»



Важливим напрямком роботи філії №9  є пропаганда здорового способу життя, профілактики наркоманії серед дітей, підлітків і молоді. Бібліотекарі ставлять перед собою мету - розширити їх інформаційний кругозір . Формування здорового способу життя, розвиток духовності та зміцнення моральних засад суспільства – одне з найважливіших завдань бібліотеки.
Відверта розмова про шкідливі винаходи людства – алкоголь, наркотики, тютюн – відбулася під час  диспуту «В полоні ілюзій» на базі  філії №9. До зустрічі була підготовлена книжкова виставка «Мана століття».  Найбільше суперечок виникло під час обговорення питання про звички взагалі, і чи легко  можна позбутися цих звичок. Серйозна дискусія розгорнулась після ствердження «Знайомство з наркотиками найчастіше починається із звичайного куріння тютюну». Протилежні думки виникли при розгляді питання щодо алкогольних напоїв.

 Учасникам заходу розповіли про зірок естради,  музичні гурти  та  їхніх лідерів, які коли-не будь піддавалися наркотичної залежності. Гаріку Сукачову (співаку), що зумів вирватися з пекла наркоманії, належать слова: «Напевно, творчим людям наркотики дійсно приносять якусь користь. Але платити за це завжди доводиться в десять разів дорожче. Людина перетворюється на руїну. Плата тільки одна - життя. От і все.» Усі розповіді про знаменитих виконавців супроводжувалися їх піснями, мелодіями і музичними композиціями авторів.
На закінчення заходу  ми попросили присутніх  закінчити фразу  «Для мене життя - це ...». Для наших підлітків життя: щастя, нормальне спілкування з людьми, близькими, друзями, заняття спортом, можливість насолоджуватися моментами, здоров'я, щастя, яке не можна губити, розуміння близьких, любов, надія.
Так що, шановні дорослі, наші діти хочуть бути повноцінними, здоровими людьми, вони хочуть жити і радіти кожному моменту цьому житті. Думається, з молоддю все в порядку! А проблеми, які з нею виникають? А може істина десь поруч: щось не так у нас, у дорослих ... Адже діти - дзеркала наших душ.

Немає коментарів:

Дописати коментар