суботу, 22 жовтня 2016 р.

Літературна чортівня в бібліотеці



Хелловін відзначають в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, напередодні Дня всіх святих. Вважають, що саме цієї ночі, за давніми віруваннями, відчиняються двері у потойбічний світ і духи померлих приходять на землю, літо змінюється на зиму, життя – на смерть, а між матеріальним і надприродним світами зникають всі межі.
 Назва пішла від скорочення виразу All Hallow's Eve — переддень Дня всіх святих. Атрибутом свята є світильник у вигляді голови з гарбуза, який ще називають Світильником Джека. Ним діти, одягнені в біле, лякають дорослих, а ті відкуповуються від маленьких примар подарунками,звичайно солодощами.
Це одне із найдавніших свят у світі, яке веде свою історію від стародавніх традицій кельтів Ірландії та Шотландії. У середині ХІХ століття ірландці масово почали емігрувати до Америки.  З того часу Хеловін «прижився» на новому континенті й святкується дотепер. Нині це свято стає все більш популярним у країнах Європи, а зокрема і в Україні.
Готові вже до Хелловіну? Придумали що вдягти, приготувати, як прикрасити домівку? А що прочитати,  подивитися ?  Ні,тоді приходьте до нас!

 До цього свята в бібліотеці філії №9 презентували книжкову виставку «Вампіри та привиди в книжковому житті» на якій представлено велику кількість цікавих романів, повістей, статей про злих духів та привидів, про стародавні перекази становлення свята та традиції і символіку святкування Хелловіну.
 До  уваги  справжнісінький літературний «шабаш».  На гостей бібліотеки чекає найкраща «страшна» література, захоплювальні повісті і оповідання  для любителів « полоскотати » собі нерви.
 На сторінках книг оживають Панночка, привиди, вовкулаки, уся нечисть, морські чудовиська,  Граф Дракула – найголовніший вампір всіх часів і народів.  Серед представлених літературних джерел можна знайти і класику,твори М. В. Гоголя, роман М. А. Булгакова «Майстер і Маргарита».  
Тож запрошуємо всіх до бібліотеки зануритися в атмосферу таємничого.

Немає коментарів:

Дописати коментар