вівторок, 26 вересня 2017 р.

День в історії України: 22 вересня – День партизанської слави

День партизанської слави України покликане висловити всенародну повагу до всіх захисників Батьківщини, які в роки Великої Вітчизняної війни боролися за свободу і мир в глибокому тилу. Партизани нерідко працювали в оточенні ворожих військ, при цьому не шкодуючи власного життя і не знаючи страху.


Про дії партизанських загонів та підпільних організацій у роки Другої світової війни, неоціненний внесок у наближення великої перемоги над фашистами та їх союзниками йшла мова на  уроці-збереження історичної пам’яті «Герої партизанських лісів».
 




Кожен з нас поділяє думку, втілену в словах: «Ніхто не забутий, ніщо не забуте, ніхто на попіл не згорів». Пам’ять про ті події багата історіями героїчних подвигів, і нам слід пишатися, що багато з них належать і нашим землякам. Це данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи ні сил, ні самого життя. Наш обов’язок –  згадувати про них не тільки в свята, а кожного дня пам’ятати про тих, хто кував цю перемогу, хто загинув у цій страшній війні. 

Немає коментарів:

Дописати коментар