четвер, 16 квітня 2015 р.

«Маленькі Айболіти працюють в бібліотеці»



Під час канікул у  бібліотеці-філії №9 проходила спеціальна акція по «лікуванню» зношених  та  зачитаних книг. Спробувати себе в ролі книжкового лікаря  могли всі бажаючі.
Книги, як і люди: живуть, старіють, помирають. При поганому поводженні - книжки теж хворіють і тоді потребують негайного лікування ...
«Щоб книги довго жили» - так називалася бібліотечна декада, яку ініціювали та провели бібліотекарі філії.
 Читальний зал бібліотеки перетворився на «книжкову лікарню», де «захворілі» екземпляри проходили курс «книготерапії», «видужували» і починали нове життя. Юні читачі  з радістю взяли на себе місію книжкового медперсоналу і під наглядом «старших лікарів» - бібліотечних працівників - допомагали книжкам «одужати». У книжкові медики приймали всіх бажаючих. Вік значення не мав, набагато важливіше було бажання кандидатів допомогти книжкам, наймолодшому Айболиту – Сашку Іванченку  всього вісім років.
Доброта, акуратність і терпіння - ось ті якості, які проявили юні книжкові цілителі в такій ретельній і відповідальній справі, як ремонт книг.
Крім того, під час відвідин «книжкової лікарні» діти засвоїли багато корисної для себе інформації. Приміром, як історично виникла книга, як книги «народжуються» на світ  і з яких частин складаються, чому книга так потрібна людству ...

Акція, яка пройшла в бібліотеці-філії№9, щорічна і традиційно проходить в дні  шкільних канікул. Її мета - не просто пробудити в юних читачів інтерес до гарної  дитячої  літератури, але ще й навчити дітей дбайливому ставленню до кожної книжки, яку вони візьмуть в руки.



Немає коментарів:

Дописати коментар