середу, 29 квітня 2015 р.

Українці в лавах об’єднаних націй перемогли агресора



Друга світова війна почалася 1 вересня 1939 року з попередньої злочинної змови керівництва двох країн-агресорів - фашистської Німеччини та більшовицького комуністичного Радянського Союзу. Того вікопомного вересневого дня гітлерівська Німеччина напала на мирну Польщу. Ця іскра швидко перетворювалася у світову пожежу. А вже 17 вересня 1939 року Сталінська радянська імперія, що важким чоботом розтоптала Наддніпрянщину, під лицемірним приводом порятунку Західної України від німецьких фашистів кинулася й собі звіряче шматувати Польщу, до складу якої на той час входили західноукраїнські землі... Побоюючись подальшого наступу сталінської Червоної Армії, Гітлер ударив першим. Сталося це недільного ранку 22 червня 1941 року. У вогняному смерчі Другої Світової війни запала вся Україна... 
З метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років в Україні встановлюється День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня. Також, згідно з законом, в Україні щороку 9 травня державне свято - День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.. У вогнище війни було втягнуто 67 держав, 80 % населення земної кулі. Друга Світова тривала довгих  6 років.
 У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до цього світлого дня. Все менше їх залишається в життєвому строю. Їхні груди вкриті медалями, на скронях - сивина.
Неможливо позбутися нав’язливої жахливої думки: а прийде ж день, коли піде з життя останній з цих літніх людей з орденами. Піде у вічність, понесе з собою живі спогади. Що ж залишиться після них? А залишиться Пам'ять, світла пам'ять про незабутніх героїв. Ніхто не забутий, ніщо не забуто.  З метою виховування поваги до учасників бойових дій Другої Світової війни, гордості за своїх земляків і батьківщину, в філії №9 презентували інфостенд  «Пам’ятаємо. Пишаємось. Перемагаємо.»


 Україна! За її мир і спокій полягли мільйони. Перемогли в 1945-му - переможемо і сьогодні! Війні не бути. Нехай панує мир!

Немає коментарів:

Дописати коментар