вівторок, 8 вересня 2015 р.

Паперова пластика



Популяризація  прикладних  видів  творчості — це запорука процвітаючого  і    художньо  розвиненого суспільства. Так у мистецькій вітальні бібліотеки-філії   №9 відбувся майстер-клас з мистецтва орігамі, на якому маленькі користувачі  змогли  трохи зануритися в цей дивовижний світ .
Орігамі - стародавнє мистецтво паперової пластики або, простіше кажучи, складання фігурок з паперу. Народившись багато століть тому на Сході, воно зуміло підкорити серця людей у всіх куточках Землі. А хіба могло бути інакше? Кожен, хто хоч раз своїми руками робив вироби з паперу, або мав щастя милуватися роботами орігаміста, погодиться, що в цьому є щось чарівне і магічне.Оригамі використовують в лікувальній і реабілітаційній практиці лікарі різних спеціалізацій як арт-терапію.
Ознайомила з історією та першими кроками по безкінечно цікавому мистецтву  і навчила нескладним прийомам  дітей, наша колега Катерина Салтан .

Зустріч вийшла напрочуд весела та невимушена, присутні почули для себе багато цікавого, а найбільш допитливі учасники мали нагоду власноруч спробувати відтворити побачене й потренувати свої мозок та руки.   Цією забавою можна підняти настрій, весело і цікаво провести час. Так і проходив майстер-клас по орігамі  у  нашій бібліотеці. Учасники зустрічі були в такому захваті , що домовились про ще один сеанс «гри», для того щоб засвоїти більш складну техніку паперової пластики .

 

Немає коментарів:

Дописати коментар