пʼятницю, 15 січня 2016 р.

Єдина по обидва береги Дніпра



День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Саме цій знаменній події і був присвячений День державності «Єдина по обидва береги Дніпра », який був проведений для користувачів бібліотеки-філії №9.

Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У ньому ми чуємо слово «собор». Гаслом  до Дня  державності  стали слова великого українського класика Олеся Гончара: «Бережіть собори душ наших!». Собор душі є у кожного із нас. Берегти його означає слідкувати за своїми думками, діями, вчинками. Одним із головних завдань собору душі є знати і пам’ятати свою історію.

Протягом дня в бібліотеці демонструвалась літературна книжкова виставка, для  масового користувача організували огляд  періодичних видань «Соборна ,вільна,кольорова».
 З метою виховання у дітей патріотизму, поваги до історичного минулого народу України, пропагування ідеї єдності, спільності історичної спадщини  для учнів 5-7 класів провели історичну годину «Співаємо славу тій події і тепер», годину інформації «Україна – соборна держава» .
День Соборності України повинен виявляти найщиріші почуття любові, поваги до своєї держави, адже українська мрія – єдність, свобода і незалежність.

Немає коментарів:

Дописати коментар