пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Ти вічна біль - Афганістан

 До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в бібліотеці-філії №9 оформлено книжкову виставку - реквієм  «Ти вічна біль - Афганістан».

Нині в Україні живе 150 тисяч колишніх воїнів-афганців. Найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна. Не злічити страшного  горя у тих сім`ях, до яких прилетіла чорна звістка про загибель сина, брата, коханого, чоловіка. Через афганську війну   пройшло понад 160 тисяч осіб, призваних до лав Радянської армії з України. Не повернулося з війни 3360. Із них: загинуло 3280, пропало безвісти 80. Жахлива трагедія, гинуло покоління, народжене у 60-х. Залишились без синів  матері та батьки, стали вдовами  молоді жінки, осиротіли діти.  Ніколи не повернути тих,  хто навіки залишився на війні, для кого вона ніколи не закінчиться.
    «  Поставте скибку хліба на стакан
        І голову схиліть в скорботі вічній
        За тих, кого убив Афганістан,
        Чиї він душі зранив і скалічив».

Нехай же ніколи не знають війни наші діти і внуки. Нехай усі живуть у мирі і злагоді, бо ми живемо і за тих, хто поліг у афганських ущелинах, хто залишився прикутий до інвалідного візка, хто  не дожив, недолюбив, не доспівав, не народив. Низький уклін вам, матері, за ваших синів!
Схиляємося пред подвигом українських військових, які загинули під час бойових дій в цій країні.
Ми пам'ятаємо...

Немає коментарів:

Дописати коментар