пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

А сотню вже зустріли небеса



 А сотню вже зустріли небеса
 Летіли легко,хоч Майдан ридав
 І з кров'ю перемішана сльоза
 А батько сина ще не відпускав..

 Такими словами було розпочато урок історичної правди  "Небесна сотня вже несе на небі варту", в бібліотеці-філії №9. Мета зустрічі – вшанування пам'яті героїв Небесної сотні та виховання патріотичної свідомості. Під звуки  лемківської пісні «Гей, пливе кача...»  пригадали всіх Героїв Небесної Сотні поіменно.

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані . Гинули за честь, за волю, за право бути українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.  

Працівники книгозбірні підготували для своїх відвідувачів відео презентацію, тематичний огляд періодики «Небесна сотня», що відтворює хронологію і трагізм подій,    висвітлює героїзм, самопожертву, відданість та любов до своєї Батьківщини людей з різних куточків нашої країни, різного віку, різних професій, різних соціальних прошарків – тих, кому була не байдужа доля своєї Вітчизни.
Світлою молитвою за Україну та патріотичними закликами завершився захід, присвячений пам’яті героїв Небесної сотні: “Герої не вмирають! Слава Україні! Слава Нації! Україна – понад усе!”





Немає коментарів:

Дописати коментар